Vegetarian sushi

with sushi rice (or plain, which is sticky)
sauce for rice
nori (pressed seaweed)
Wasabi (Japanese horseradish spicy)
soy sauce
avocado
radish
pickled pumpkin
Składniki przydatne do sushi
 
About the ingredients
Wasabi - can be purchased in several forms, such as "pasta" in the tube. But we most look for a dry powder, which rozrabia with water. Such Wasabi has the advantage that practically no breaks, no zsycha, has a long expiration date, and the level of sharpness can be adjusted corresponding proportions.
Rice - the best will be a special rice for sushi, available in some supermarkets or shops such as "Kitchen of the world", "Taste of the World." It is delicate and appropriately sticky. However, you can try with a regular rice (not parboiled, because it is not sticky), but the difference is noticeable.
Sauce on rice - contrary to appearances, this is a very important ingredient, without the rice will taste quite typical for Polish cuisine, which in this case wrong. You can try to do it yourself with the rice vinegar, sugar and salt, but the smell of boiled vinegar is highly deterrent and can be hard to choose the aspect ratio. We therefore recommend that finished in the bottle (as pictured), will be much easier. You can also buy the original Japanese sauces (eg powder), but we had no opportunity to test.
Nori - typically purchased in bundles of 10 leaves, which should cost 8-10 PLN. However, if someone wkręcił in sushi, it might be interested in larger packages (in the supermarket or on the allegro) - comes a lot cheaper per item. It's hard to advise a specific brand, the purchase should be paid attention to the number of blades and their thickness (so as not to pokruszyły).
Soy sauce - relatively easy to buy, we use brand-Tao Tao, but we have not observed any significant difference in relation to others. While here the view will probably split.
Basic recipe
Rice poured on the sieve, trzemy fingers under running water for at least tens of seconds, so that the water was very murky as possible. Then soaked in a little water for 30-60 min (preferably already in a container in which it will then boil). The water level should be 1-2 mm above the rice. Cooking are the same two schools: the first boil 3-5 minutes and then leave under cover until the remaining water will absorb in the second as much as it is written on the package (approximately 15 minutes). We use something in between. In both cases we recommend salt water, although the packaging of rice for sushi that is not suggested. Ready studzimy rice (may be cold or summer), and then mix with sauce (enough to flavor gained).
Cooling of rice is a good time to prepare the wasabi (if you are using the version in the powder), soy sauce and the ingredients that we plan to put inside the sushi. Wasabi best rozrobić same finger as small as possible in the bottle.
Measure / stuffing / zawarość / guts
Our base is vegetarian pumpkin and pickled radish. Sometimes we add the avocado. There's no great philosophy, which is a fresh wash, a piece of avocado peeled, all cut the thin strips (this "fryteczki).
Rollback
Best sushi roll on a small mat, but without it, it can be to deal with. Assuming, however, we mat - he teaches at her leaf, nori (these light cuts straight, rough side up). Rice teaches at a half to almost the entire lobe (we rather around half), leaving margins. Edge most distant from us we rubbed wasabi to taste and to be skleiło. Rice (1/3-1/2 of the length) Lecture rare pumpkin, radishes, avocado, or any other ingredients. Then rolls - a classic with mats (which can effectively ugniataæ roll at the end) or fingers (as we prefer). Now only is cut into pieces, what will be useful as possible without a sharp knife, teeth, and flat and hard surface.
Consumption
Ready-eat pieces and dip in soy sauce. You can also smear wasabi addition, if one or more stringent. You can eat with chopsticks, but all fingers taste the best. :-)
Variations
Ingredients wrapped up in the middle of a fairly arbitrary matter. Certainly well have checked cucumber, asparagus, medium and bad eggs and mangoes. Probably will taste good Japanese radish (note the price), or turnips. Other untested by our proposals: peppers, cabbage, lettuce, bamboo shoots. Unofficially, we can also say that you can add a piece of salmon, but not what we encourage.
For sushi, you can buy a few extra things, such as special (spicy!) Knife or plates on the holes with a special soy sauce. 

Comments

Popular posts from this blog

Porridge with pumpkin - the original and very tasty recipe for breakfast

Pumpkin milk fragrance rice / pumpkin Simi Lu

Pumpkin Scented laurel